Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, turizm işletmeleri için orta düzey yönetici özelliklerini edinmiş, turizm sektöründe müşteri hizmetleri, pazarlama ve yönetim konularında çağdaş bilgi, beceri, etkin karar verme tekniklerine, turizm sektörünün global yapısının getirdiği olanakları ve zorlukları tanımlama yetisine, konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri ile seyahat acentaları yönetimi ve tur operatörlüğü konularında bilgi ve deneyime sahip, İngilizce’yi esas, Almanca, İtalyanca, Rusça, İspanyolca veya Fransızca’yı yardımcı çalışma dili olarak kullanabilecek, “Donanımlı Turizmciler” olarak görev alacak, donanımlı mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, teori ve uygulama arasında tam bir denge kurmaktadır. Genel Turizm, Turizm Coğrafyası, Otel İşletmeciliği, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Kat Hizmetleri, Önbüro ve Otomasyon Hizmetleri, Turizmde Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri, Turizmde Ürün Yönetimi, Destinasyon Yönetimi, Turizm Pazarlaması, Konukla İletişim, Turizmde Satın Alma, Turizm Mevzuatı, Turizm Ekonomisi, Sağlık Turizmi, Kruvaziyer Turizmi, Toplantı ve Kongre Turizmi dersleri ile turizmde hizmet ve ürünlerin koşullara uygun olarak üretilmesi, sunulması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılması, çevre dostu üretim ve hizmet uygulamaları gibi daha pek çok çeşitlendirilmiş dersler program müfredatını oluşturmaktadır.
Önbüro ve Otomasyon Hizmetleri dersinde sektörde yaygın olarak kullanılan Fidelio-Opera programı bilgisayar laboratuvarlarımızda kurulmuştur. Otomasyon programı uygulamalı olarak öğretilmektedir.
Program, seçimli dersleriyle ilgi alanlarına dönük eğitim alma olanağı tanımaktadır. Programda eğitim ve öğretim; teorik, uygulama dersleri, proje ve laboratuvar çalışmaları, teknik ziyaret programları, saha çalışmaları, mesleki gelişim etkinlikleri ve mesleki uygulamalar şeklinde sürdürülmektedir. Öğrencilerimiz Mesleki Uygulamalar dersi kapsamında, istekleri dahilinde her dönem, haftanın belli günlerinde turizm sektöründe yer alan işletmelerde kısmi zamanlı çalışarak, mesleğe adım atmış olurlar. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı müfredatı, sektörün önde gelen isimlerinin desteği ile oluşturulan “Danışma Kurulu” üyelerinin önerileri doğrultusunda sektörel ihtiyaçlara ve istihdama uyum sağlayacak şekilde kontrol edilmekte ve gerektiğinde revize edilmektedir.
DIŞ DANIŞMA KURULUMUZ: (*) Alfabetik dizilimdir.
Aksu AKPINAR, Eğitim ve Geliştirme Müdürü, Swissôtel Büyük Efes, Izmir.
Gökhan DOĞAN, Acente Müdürü, Pagos Turizm.
Güner GÜNEY, SKAL International, İzmir Başkanı.
Kıvanç MERİÇ, TÜRSAB İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı.
Macit ŞAŞZADE, İzmir Turist Rehberler Odası Başkanı.
Mehmet İŞLER, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı ve TÜROFED Bşk Yard.
Nesrin RICKETTS, Daniel Tours Kurucusu ve Müdürü.
Nihal BEZGİN, Izmir Marriott Hotel, Grup ve Etkinlikler Satış Yetkilisi.
Ömer ÖZKAN, Satış Müdürü, Swissotel Çeşme Resort & SPA
Ömer UZUN, Türk Hava Yolları A.O., İzmir Satış Müdürü.